Sunday, October 26, 2014

Byrek i shpejte


Perberesit:
500 gr pete per pite te gatshme
100 gr margarin
200 ml ajke kuzhine-hoplla

Per mbushjen:
400 gr ajke e thart(shmant)
3 veze
Pak krip,

Pergatitja:

Saturday, October 25, 2014

Qofte me mish viçi ne salce


Perberesit:
2 gota oriz i gatuar
200 g mish i grire viçi
1 qepe e prere holle
4 gota salce domate
2-3 thelpinj hudhre te copetuar
1 veze
2 luge  koncentrat perimesh
kripe dhe piper i zi
majdanoz
vaj

Pergatitja:

Rosto viçi (Chateaux brillant)


Filetoja e nje viçi te ri (pas nje marinimi elementar) gatuhet ne avullin e vet. Ndryshe e thene, e vendosur mbi nje skare, futet ne nje tenxhere me nje shtrese lengu mishi qe nuk e arrin lartesine e skares. I nevojiten vetem 15 minuta.


Friday, October 24, 2014

Sarme me gjethe rrushi apo fleta lakre


Perberesit:
-Fleta nga lakrat turshi apo gjethe rrushi
-1kg mish te bluar
-2 Qepe
-1 Gote oriz
-Vaj
-Kripe
-Piper te kuq
-Piper te zi
-Ereza te tjera sipas deshires

Pergatitja:

Embelsire mikse, e parezistueshme


Perberesit:

Per çokollaten e bardhe:
▪ 120 gr gjalpe
▪ 250 gr biskota
▪ 380 gr çokollate te bardhe
▪ 380 ml krem qumeshti
▪ 750 gr krem djathi
▪ 1 shkop vanilje
▪ 60 gr sheqer pluhur
▪ 2 flete xhelatine

Pergatitja:

Pica kater stinet


Ne kete version te pices, lulelakrat, specat, kerpudhat dhe ullinjte prezantojne nga nje stine te vitit. Ndani kater pjeset e pices ne kater ane me ane te nje litari me brume. Kjo i jep pices nje paraqitje interesante ne tavoline. Prijeni ne feta ne secilen ane dhe kenaquni duke ngrene pjese nga gjithsecila stine.



Perberesit:

Miell te mjaftueshem sa per nje pice (te vogel, te mesme te madhe)
28. 3 grame ose me shume salce te pices
Gjysme filxhani djathe
Dy filxhane kerpudha te prera
Nje luge vaj ulliri
5-10 zemre te lulelakres, te thara dhe te prera
Gjashte speca te kuqe te prera ne kafshata te vogla
Gjashte speca te verdha po ashtu te prera ne kafshata te vogla
Nje filxhan me ullinj
Dy luge vaj ulliri
Borziloke te prere dhe te fresket

Pergatitja: 

Sallate mesdhetare me makarona


Perberesit (per 4 persona):
• 200gr makarona
• 15 gjethe borzilok
• 15 kokrra ullinj te zinj pa berthame
• 150gr mocerala
• 100gr peshk ton nen vaj ulliri
• 250gr domate qershize
• kripe

Pergatitja:

Thursday, October 23, 2014

Pogaqe me mish te thare


Perberesit:
300gr miell
2 veze
120gr gjalpe  i zbutur
¼ luge sode bikarboni
¼ luge caji kripe
200gr djathe 
100gr mish te thare

Pregatitja:

Proje me ajvar


Shijojeni kete kombinim. Ushqim i shpejte dhe i shijshem. 

Perberesit:
• 300 gr miell misri
• 150 miell gruri
• 3 veze
• 1 gote vaj
• 4 gota uje i gazuar
• 1 luge kripe
• ½ pluhur per pjekje
• 3 luge ajvar

Pergatitja:

Bifteke ne menyre italiane


Perberesit:
* 800 g mish tul
* 100 g djathe krem
* 1 dl ajke
* 1 luge gjelle pure domatesh, 
* 2 veze
* 2 dl qumesht
* ereza te perziera, piper i zi

Per mbeshtjellje: 
* 3 veze
* 200 g miell
* 250 g therrime buke
* 3 dl vaj

Per garnir: 

Torte akullore me çokollade


Perberesit:
Rolada:
6 veze
60gr sheqer
90gr miell
40gr nisheste

Akullorja:
200gr cokollade 60% kakao
4 veze
100gr sheqer
250ml krem qumesht hoopla

Pergatitja:

Wednesday, October 22, 2014

Tost me buke bajate


Ju ka mbetur buke nga dita e djeshme? Mos e hidhni, sepse mund ta pergatisni nje tost te shijshem.
Perberesit:
6-7 rriska te bukes,
2 domate,
2 speca te gjelber,
2 thelpinj hudher,
2 luge te supes vaj (mundesisht vaj ulliri),
1 maje e luges se çajit kripe,
1 luge e çajit piper i zi (sipas deshires),
150 gr. Djathe ose kaqkavall.
Pergatitja:

Torta me e mire me molla qe keni ngrene ndonjehere


Perberesit
3 gota miell
1 luge çaji sode
2 luge kanelle
½ luge çaji arremyshk
½ luge çaji kripe
½ gote leng permiesh
½ gote sheqer pluhur
½ filxhan sheqer kafe
3 veze
2 filxhane vanille
3 molle te medha, te prere ne pjese te medha

Pergatitja: