Tuesday, December 2, 2014

Kek me qershi


Perberesit:
500 gr Qershi
170 gr Gjalp
100 gr Sheqer
3 Veze
140 gr Miell
100 gr Bajame
1/2 luge gjelle Vanilje Sheqer pluhur

Koha e pjekies: 40 minuta

Pergatitja:

Ne nje ene hedhim gjalpin dhe sheqrin dhe i perziejme deri sa te behet ne forme kremi.Me nje ene tjeter hedhim te bardhet e vezeve dhe i perziejme fort deri sa te behet kremoz dhe me pas e bashkojme me gjalpin dhe sheqerin qe i perziem pak me perpara duke i perzier te tera bashke edhe per disa minuta.

Me pas i bashkojme miellin,bajamet e copetuara dhe vaniljen duke i perzier perseri.Ne nje ene te thelle pjekieje e lyejme me gjalp dhe hedhim te gjithe perzierjen e kekut qe sapo beme duke e sheshuar me nje luge ne menyre qe e gjithe perzierja ne ene te behet e nje trajteshme.Me pas i hedhim qershite duke i shtypur fare pak.E fusim enen e kekut me qershi te piqet ne temperaturen 180 °C dhe e leme per 40 minuta.


Pasi keku te na jete pjekur e leme te ftohet dhe kur te jete ftohur plotesisht i hedhim shqerin pluhur qe ne kemi. Tani çdo gje eshte gati, ju mund te sherbeni kekun tuaj. Ju befte mire!

No comments:

Post a Comment