Saturday, January 3, 2015

Buke shtepie

Buka eshte nje nga gatimet me te vjetra ne kuzhinen tone dhe ne pergjithesi. 

Buka e pergatitur sipas recetave tradicionale, pa aditiv dhe pa ngjyra eshte baze e ushqimit te shendetshem.

Perberesit:

1kg miell
0.5 L uje
1 luge gjelle kripe
1luge gjelle sheqer
1 luge gjelle tharme buke
Pergatitja:

Tharmin, sheqerin, pak kripe dhe dy luge miell i perzijme ne nje gote me uje te vaket dhe e leme ne vend te ngrohte qe te vije. Pastaj e perzijme me uje, kripe dhe miell dhe ashtu e zeme brumin e bukes te cilin e leme te mbuluar me picete kuzhine afer nje ore. Brumin e ardhur e ngjeshim me miell dhe e shtrijme ne tepsi ose e ndajme ne 7-8 kuleqe te cilet i ngjeshim nje nga nje dhe i reshtojme ne tepsi te lyer me yndyre. Kuleqte e bukes piqen afer 50 min ne 200C.

No comments:

Post a Comment