Sunday, October 26, 2014

Qofte te Veshura me Susam


Perberesit:
500 g mish te bluar (i perzier)
50 g therrime buke
50 g djathe
nje luge salce kosi
hudher ne granula
nje luge çaji mustarde
1 ve, majdanoz
ereza
piper
arremyshk
150 g susam
gjalpe dhe qepe.

Pergatitja:

Thyejeni vezen ne mishin e bluar, shtoni therrime buke, pluhur djathi, salce kosi, majdanoz, hudher ne granula, mustarde, pakez arremyshk, dhe shtoni ereza C dhe piper. Perziejeni mire derisa te fitoni pergatitjen e pershtatshme per formesim.
Pergatitjen ndajeni ne kater pjese, pastaj formoni qoftet dhe me duar holloni. Rrotulloni ne susam dhe vendosni ne nje tepsi te veshur me leter per pjekje.
Ne secilen qofte vendosni pakez gjalpe.
Piqni ne furre ne 170 grade rreth nje ore. Sherbeni me salce kosi, ne te cilen mund te shtoni pakez qepe te copetuar dhe ereza.

No comments:

Post a Comment