Nje recete teper e shijshme dhe e lehte per t'u bere.
Pergatiteni ate sepse nuk do te zhgenjeheni!
Perberesit:
• 443ml çokollate
• tre qese kokos
• qumesht Hopla
Pergatitja:
1. Ne nje tas mesatar, perziejme kokosin dhe qumeshtin Hopla
duke krijuar nje perberje te trashe dhe ngjitese.
2. Me duar, i japim mases forme drejtkendeshi dhe ushtrojme
force ne menyre qe te ruajme formen. Pasi formojme tre-kater drejtkendesha,
lajme duart, por nuk i thajme plotesisht. Kjo sherben qe masa te mos na ngjitet
ne duar.
3. I vendosim drejtkendeshat ne nje leter pergamene dhe i
futim ne frigorifer per 20 minuta. Duhet ta zbatojme kete pjese te procesit te
punes, perndryshe kur te hedhim shtresen e çokollates, ajo nuk do te qendroje
si duhet.
4. Nderkohe presim
çokollaten ne copa. Vendosim ne nje ene dy te tretat e saj dhe i shkrijme ne
mikrovale per 30 sekonda. Perseritim te njejten gje me pjesen e mbetur te
çokollates.
5. Heqim masen nga frigoriferi. Marrim dy pirune. Me njerin
heqim shtresat drejtkendore nga çokollata, ndersa me pirunin tjeter, heqim
çokollaten e tepert dhe i vendosim ne nje leter.
Embelsiren e leme derisa çokollata te forcohet dhe pastaj e
sherbejme. Ju befte mire!
No comments:
Post a Comment