Thursday, October 30, 2014

Embelsire



Recete e derguar nga vizitorja jone, Donjeta.

Marim nje kek qe kemi gatuar vete,ose te gatshem... Une e bera vete me kakao, gjalp veze, miell, baikin pouder.. po ai te jete i ftohur ose i ndenjur nje dite...

E marim copa copa e thermojm me duar, marim panen 200 gr dhe e nxehim, ja hedhim siper 200 gr cokollateje te zeze, pasi bejm kremin ganash e fusim ne frigorifer per 2 ore.

Qofte me kunguj


Perbersit:
1 kg kungull ,
1 koper,
1/4 kg qepe te njoma,
1 kokerr qepe te thate,
kripe 1 lug caji,
200 gr djath te bardhe,
1 kokerr veze,
1 lug gjelle miell,
galete sa per 4 feta buke.

Pergatitja: 

Toptha me fiq

400 gr. sheqer
11 lug uje
1 margarine(1 pako gjalpe 150gr)
250 gr, arra te bluara
150 gr biskota te bluara (plazma keks)
1 cokollate
500 gr fiq.

Pergatitja:

Peshk ne furre


Perberesit:
2-4 peshq,
2-domate,
4-thelba hudhra,
1-limon,
gjethe dafine,
kripe dhe piper.

Pergatitja: 

Qofte me speca te kuq dhe spinaq



Perberesit
200 gr spinaq,
1-spec te kuq,
1-veze,
100 gr djath te bardhe,
piper,

nenexhik dhe miell qe fryhet vete sa te mari.

Pergatitja:

Cokollate e nxehte Moske

Perberesit:
2 luge gjelle vodka me shije vaniljeje
1 e ½ luge liker
1 luge gjelle çokollate e nxehte
2 luge gjelle qumesht i nxehte

Pergatitja:

Makarona me proshute dhe pule

Perberesit:
1 luge gjelle vaj ulliri
100 gr proshute
450 gr kofshe pule pa kocka dhe lekure
3 presh te mesem, te prere ne copa te vogla
300 gr makarona
350 gr salce djathi e gatshme
2 luge çaji mustarde
2 luge gjelle majdanoz i prere
25 gr lloj djathi i integruar

Pergatitja:

Kek me rrush te fresket

Perberesit per 8 persona

•    500gr rrush
•    80gr gjalpe
•    3 veze
•    200gr miell
•    200gr sheqer
•    1 qese e vogel vanilje
•    10cl pana (krem qumeshti)
•    pak maja
•    1 luge gjelle rum
•    pak kanelle

Pergatitja

Wednesday, October 29, 2014

Petulla Komadre

Perberesit:
1/2 kg miell
1/4 kg patate te ziera
2 veze
1 maja birre
1/2 gote qumesht
50 gr gjalpe
5 lige sheqer
lekura e grire e nje limoni
pak kripe


Pergatitja:

Fileto peshku te skuqura me veze

Perberesit:
Fileto nga 1 per person,
limon nje kokerr mesatare,
kripe, piper,
majdanoz 1 tufez, flete dafine 2 deri 3 gjethe,
vaj ulliri 2 deri 3 luge gjelle,
2 kokrra veze,
1filxhan qumesht ose uje,
vaj per skuqje 2 deri 3 filxhan kafeje,
garniture sipas deshires

Pergatitja:

Fileto pule me spinaq


Perberesit

800 gr file pule
8 luge spinaq te zier
djath
krip dhe ereza te perziera
1 veze
pak miell

Pergatitja:

Torte gjermane me molla

Koha totale: 1 ore e 10 minuta
Koha e pergatitjes: 15 minuta
Koha e pjekjes: 55 minuta

Perberesit
2 veze
¾ filxhan vaj
2 filxhan sheqer
1 luge çaji vanille
2 filxhan miell
2 luge çaji kanelle
1 luge çaji sode buke
½ luge çaji kripe
4 filxhan me molle te qeruara dhe copetuara

Pergatitja

Speca te mbushur me patate


Perberesit:
• 6 speca te kuq te medhenj
• 1 kg patate
• 2 qepe
• 200 ml salce domatesh
• 100 ml ajke kuzhine
• 2 luge miell
• 2 luge margarine
• Kripe,biber

Pergatitja: