Wednesday, October 29, 2014

Torte gjermane me molla

Koha totale: 1 ore e 10 minuta
Koha e pergatitjes: 15 minuta
Koha e pjekjes: 55 minuta

Perberesit
2 veze
¾ filxhan vaj
2 filxhan sheqer
1 luge çaji vanille
2 filxhan miell
2 luge çaji kanelle
1 luge çaji sode buke
½ luge çaji kripe
4 filxhan me molle te qeruara dhe copetuara

Pergatitja

Ne nje pjate te madhe i thyejme vezet dhe i tundim;
Me pas aty vendosim vajin, sheqerin, vanillen, miellin, kanellen dhe soden e bokes dhe i perziejme mire;
Me pas i shtojme edhe mollet;
Te gjitha keto i fusim ne nje tigan te mesem;
I pjekim ne 175°C per 50-55 minuta.
Servohet per 12 veta
Ju befte mire.

No comments:

Post a Comment