Perberesit per 8 persona
• 500gr rrush
• 80gr gjalpe
• 3 veze
• 200gr miell
• 200gr sheqer
• 1 qese e vogel vanilje
• 10cl pana (krem qumeshti)
• pak maja
• 1 luge gjelle rum
• pak kanelle
Pergatitja
Lani dhe pastroni mire rrushin. Nese deshironi mund t’ua hiqni edhe farat. Futini me pas ne rum dhe shtoni atje 50gr sheqer. Merrni taven e kekut dhe e lyeni me pak gjalpe. Ne nje tas rrihni vezet me sheqerin e mbetur dhe vaniljen. Shtoni gjalpin tjeter te cilin e keni shkrire dhe panen. Perzieni me vete miellin me majane dhe kanellen dhe shtojani perzierjes me siper. Shtoni me pas edhe gjysmen e rrushit. Brumin derdheni ne taven e kekut dhe siper hidhni edhe pjesen tjeter te rrushit. Piqeni ne temperaturen 180ºC per 45 minuta. Provojeni nese eshte pjekur me ane te nje thike. po nuk ngeli brume ne thike dhe ajo te dale e paster do te thote qe pjekja ka mbaruar. Lereni te ftohet pak qe me pas ta hiqni nga tava.
• 500gr rrush
• 80gr gjalpe
• 3 veze
• 200gr miell
• 200gr sheqer
• 1 qese e vogel vanilje
• 10cl pana (krem qumeshti)
• pak maja
• 1 luge gjelle rum
• pak kanelle
Pergatitja
Lani dhe pastroni mire rrushin. Nese deshironi mund t’ua hiqni edhe farat. Futini me pas ne rum dhe shtoni atje 50gr sheqer. Merrni taven e kekut dhe e lyeni me pak gjalpe. Ne nje tas rrihni vezet me sheqerin e mbetur dhe vaniljen. Shtoni gjalpin tjeter te cilin e keni shkrire dhe panen. Perzieni me vete miellin me majane dhe kanellen dhe shtojani perzierjes me siper. Shtoni me pas edhe gjysmen e rrushit. Brumin derdheni ne taven e kekut dhe siper hidhni edhe pjesen tjeter te rrushit. Piqeni ne temperaturen 180ºC per 45 minuta. Provojeni nese eshte pjekur me ane te nje thike. po nuk ngeli brume ne thike dhe ajo te dale e paster do te thote qe pjekja ka mbaruar. Lereni te ftohet pak qe me pas ta hiqni nga tava.
No comments:
Post a Comment