Saturday, November 1, 2014

Speca me porshute

Perberesit:
8 speca
8 luge krem djathi
8 feta proshute

Pergatitja:

Kungull te mbushur

Perberesit:
Kungull i bardhe sipas deshires; por duhet te kemi parasysh vetem kungull te rrumbullaket,
Mish i grire,
oriz,
pak djath i grire,
nje karrote te grire ne rende,
kripe,
piper,
pak koper,
limon,
dy veze

Pergatitja:

Krem Vanilie

Perbersit:
per 4-5 persona duhen:
qumesht 4 filxhane çaji;
2 veze;
uje nje filxhan caji;
sheqer 2 filxhane kafeje;
niseshte 1-2 luge gjelle;
pak vanilje dhe kanelle.

Pergatitja:

Friday, October 31, 2014

Embelsire me leng vishnje


Perberesit:
1 liter qumesht
4 puding vanile
12 luge shehqer
6 veze (te bardhat)
6 luge sheqer
1 liter leng vishnje
4 luge nisheste
1 pako pllazma te bluar

Pergatitja:

Trilece

Përbërësit:
6 vezë,
400 gr sheqer,
400 gr miell,
1 pluhur paste,
1vanil sheqer,
1/2 lit. ajkë “Hoplla”,
1 ½ lit qumësht,
300 gr qumësht pluhur “Nestlle”,
1/2 kg karamel.

Pergatitja:

Muffin me çokollate!

Perberesit:
140 gr miell
140 gr sheqer
90 gr gjalpe
2 veze
60 gr çokollate ose nutella
40 gr kos
100 ml qumesht
1/2 vanilie
1/2 sode

Pergatitja:

Byrek me qepe dhe domate

Perberesit:
4 qepe te thata
2 piperka jeshile
6 domate te meseme
vaj,
kripe,
pak rigon

Pergatitja:

Thursday, October 30, 2014

Biskota me mjalte (Melomakarona)

Peberesit:
2 filxhan caji vaj
1 filxhan caji sheqer
3/4 filxhan leng portokalli
1/4 filxhan caji konjak
2 luge te vogla lekure portokalli te grire
1 luge te vogel kanell
1 luge te vogel karafil(pluhur)
1 luge te vigel sode
1 kg miell
1 e 1/2 filxhan caji arra te shtupura

Per sherbetin:
2 filxhan caji mjalte
2 filxhan caji sheqer
2 filxhan caji uje

Pegatitja:

Embelsire



Recete e derguar nga vizitorja jone, Donjeta.

Marim nje kek qe kemi gatuar vete,ose te gatshem... Une e bera vete me kakao, gjalp veze, miell, baikin pouder.. po ai te jete i ftohur ose i ndenjur nje dite...

E marim copa copa e thermojm me duar, marim panen 200 gr dhe e nxehim, ja hedhim siper 200 gr cokollateje te zeze, pasi bejm kremin ganash e fusim ne frigorifer per 2 ore.

Qofte me kunguj


Perbersit:
1 kg kungull ,
1 koper,
1/4 kg qepe te njoma,
1 kokerr qepe te thate,
kripe 1 lug caji,
200 gr djath te bardhe,
1 kokerr veze,
1 lug gjelle miell,
galete sa per 4 feta buke.

Pergatitja: 

Toptha me fiq

400 gr. sheqer
11 lug uje
1 margarine(1 pako gjalpe 150gr)
250 gr, arra te bluara
150 gr biskota te bluara (plazma keks)
1 cokollate
500 gr fiq.

Pergatitja:

Peshk ne furre


Perberesit:
2-4 peshq,
2-domate,
4-thelba hudhra,
1-limon,
gjethe dafine,
kripe dhe piper.

Pergatitja: 

Qofte me speca te kuq dhe spinaq



Perberesit
200 gr spinaq,
1-spec te kuq,
1-veze,
100 gr djath te bardhe,
piper,

nenexhik dhe miell qe fryhet vete sa te mari.

Pergatitja: