Perbersit:
per 4-5 persona duhen:
qumesht 4 filxhane çaji;
2 veze;
uje nje filxhan caji;
sheqer 2 filxhane kafeje;
niseshte 1-2 luge gjelle;
pak vanilje dhe kanelle.
Pergatitja:
Te verdhat e vezeve rrihen me sheqer dhe pak uje, pastaj shtohet niseshteja.
Masa perzihet mire dhe duke e perzier pak e nga pak, shtohet qumesht i nxehte.
Vihet ne zjarr dhe perzihet vazhdimisht derisa te marre vale ( d.m.th. sa te dalin flluskat e para), ose valohet qumeshti dhe hidhet niseshteja me vezet e sheqerin.
Hiqet nga zjarri, i hidhet vanilje, perzihet dhe ndahet neper tasa . Siper i hidhet kanelle e bluar.
per 4-5 persona duhen:
qumesht 4 filxhane çaji;
2 veze;
uje nje filxhan caji;
sheqer 2 filxhane kafeje;
niseshte 1-2 luge gjelle;
pak vanilje dhe kanelle.
Pergatitja:
Te verdhat e vezeve rrihen me sheqer dhe pak uje, pastaj shtohet niseshteja.
Masa perzihet mire dhe duke e perzier pak e nga pak, shtohet qumesht i nxehte.
Vihet ne zjarr dhe perzihet vazhdimisht derisa te marre vale ( d.m.th. sa te dalin flluskat e para), ose valohet qumeshti dhe hidhet niseshteja me vezet e sheqerin.
Hiqet nga zjarri, i hidhet vanilje, perzihet dhe ndahet neper tasa . Siper i hidhet kanelle e bluar.
No comments:
Post a Comment