Thursday, October 30, 2014

Biskota me mjalte (Melomakarona)

Peberesit:
2 filxhan caji vaj
1 filxhan caji sheqer
3/4 filxhan leng portokalli
1/4 filxhan caji konjak
2 luge te vogla lekure portokalli te grire
1 luge te vogel kanell
1 luge te vogel karafil(pluhur)
1 luge te vigel sode
1 kg miell
1 e 1/2 filxhan caji arra te shtupura

Per sherbetin:
2 filxhan caji mjalte
2 filxhan caji sheqer
2 filxhan caji uje

Pegatitja:

I hedhim te gjitha pervec miellit, ne nje ene.

Trazojini mire dhe me pas hidhni miellin dhe brumosim deri sa te behet i bute.

U japim forme biskotave (si te deshironi).

I pjekim me 170'C per 20 minuta.

U hedhim sherbetin te nxehte, dhe vendosini biskotat ne nje pjatence, ku i hedhim siper biskotave arrat.

Ju befte mire!

No comments:

Post a Comment