Perberesit:
500 gram miell
2 veze
1 gote e madhe kos
1 gote e madhe vaj
250 gr sheqer
1 pecive
1 vanile
Pergatitja:
Ne nje ene te thelle i perzien vezet, kosin, vajin, vanillen, peciven dhe sheqerin. Pastaj i shton miellin duke e tretur ne te njejten ene, deri sa te behet nje brum i holle per gatim.
E mbledhe brumin dhe e ndan ne kuleq te vegjel sa nje e verdhe e vezes.
Pastaj i vendos ne nje tepsi e cila paraprakisht lyhet me vaj dhe gjate vendosjes, kuleqet lyhen me vaj nga te dy anet.
Futet ne furre dhe per 20 min piqen ne temperature te larte.
Ju befshin mire!
500 gram miell
2 veze
1 gote e madhe kos
1 gote e madhe vaj
250 gr sheqer
1 pecive
1 vanile
Pergatitja:
Ne nje ene te thelle i perzien vezet, kosin, vajin, vanillen, peciven dhe sheqerin. Pastaj i shton miellin duke e tretur ne te njejten ene, deri sa te behet nje brum i holle per gatim.
E mbledhe brumin dhe e ndan ne kuleq te vegjel sa nje e verdhe e vezes.
Pastaj i vendos ne nje tepsi e cila paraprakisht lyhet me vaj dhe gjate vendosjes, kuleqet lyhen me vaj nga te dy anet.
Futet ne furre dhe per 20 min piqen ne temperature te larte.
Ju befshin mire!
No comments:
Post a Comment