Perberesit:
1 pule e fresket
50 gr gjalpe ne temperature dhome
rigon ose rozmarine)
Lekura e grire e 1 limoni
1 lt leng pule
1 luge gjelle miell
Kripe
Piper i bluar ne moment
Pergatitja:
Perziejme ne nje tas 2/3 e gjalpit me lekuren e limonit, piperin Sperkasim mire pulen me kripe dhe e lyejme me gjalpin qe pergatitem.
E vendosim ne nje tepsi te pershtatshme, ne te cilen kemi hedhur dhe gjysmen e lengut te pules.
Mbulojme me leter alumini sa me mire qe te mundemi. Fusim tepsine ne furre dhe pjekim ne 180 grade per rreth 1 1/2 ore.
Heqim letren e aluminit, ngreme temperaturen ne 200 grade dhe pjekim per 30 minuta akoma.
Nxjerrim pulen nga furra dhe ruajme te ngrohte. Skuqim ne nje tigan miellin ne pjesen e ngelur te gjalpit, por pa e lejuar te marre ngjyre.
Shtojme lengun e tepsise dhe gatuajme duke perziere vazhdimisht.
Shtojme dhe pjesen tjeter te lengut dhe vazhdojme te gatuajme deri ne viskozitetin e deshiruar.
Rregullojme shijen per kripe po te jete nevoja. Sherbejme pulen te shoqeruar me salcen qe pertatitem dhe patate furre.
Ju befte mire!
1 pule e fresket
50 gr gjalpe ne temperature dhome
rigon ose rozmarine)
Lekura e grire e 1 limoni
1 lt leng pule
1 luge gjelle miell
Kripe
Piper i bluar ne moment
Pergatitja:
Perziejme ne nje tas 2/3 e gjalpit me lekuren e limonit, piperin Sperkasim mire pulen me kripe dhe e lyejme me gjalpin qe pergatitem.
E vendosim ne nje tepsi te pershtatshme, ne te cilen kemi hedhur dhe gjysmen e lengut te pules.
Mbulojme me leter alumini sa me mire qe te mundemi. Fusim tepsine ne furre dhe pjekim ne 180 grade per rreth 1 1/2 ore.
Heqim letren e aluminit, ngreme temperaturen ne 200 grade dhe pjekim per 30 minuta akoma.
Nxjerrim pulen nga furra dhe ruajme te ngrohte. Skuqim ne nje tigan miellin ne pjesen e ngelur te gjalpit, por pa e lejuar te marre ngjyre.
Shtojme lengun e tepsise dhe gatuajme duke perziere vazhdimisht.
Shtojme dhe pjesen tjeter te lengut dhe vazhdojme te gatuajme deri ne viskozitetin e deshiruar.
Rregullojme shijen per kripe po te jete nevoja. Sherbejme pulen te shoqeruar me salcen qe pertatitem dhe patate furre.
Ju befte mire!
No comments:
Post a Comment