Perberesit:
90 gram miell
150 gram sheqer
4 veze
1 pluhur pjekje (baking powder, peciv)
1 luge çaji pluhur vanilje
300 gram marmelate
150 ml krem Pana
luleshtrydhe per zbukurim.
Pergatitja:
Furren e ngrohim paraprakisht ne 180 grade.
Ndajme vezet nga i kuqi dhe te bardhet,, dhe me mikser rrahim te bardhat e vezes me sheqerin., derisa perzierja eshte ne rregull.
Shtoni miell duke e perzier dhe pastaj dhe pluhurin pjekes.
E hedhim ne tave, masen e pergatitur dhe e pjekim ne furre per 20 minuta.
Pas 20 min e ngjerrim nga furra ne nje peshir te lagur pak me uje ,,e permbyysim dhe mbi te hellim recelin me luleshtrylle,,mund te perdorni cdo recel tjeter., (sipas deshires)
Ngadale fillojme dhe e rrotullojme.
E lem te pushojeper 1 ore,,dhe roleja eshte gati.
Siper e zbukurojme me pluhur sheqer,,dhe me luleshtrylle.
90 gram miell
150 gram sheqer
4 veze
1 pluhur pjekje (baking powder, peciv)
1 luge çaji pluhur vanilje
300 gram marmelate
150 ml krem Pana
luleshtrydhe per zbukurim.
Pergatitja:
Furren e ngrohim paraprakisht ne 180 grade.
Ndajme vezet nga i kuqi dhe te bardhet,, dhe me mikser rrahim te bardhat e vezes me sheqerin., derisa perzierja eshte ne rregull.
Shtoni miell duke e perzier dhe pastaj dhe pluhurin pjekes.
E hedhim ne tave, masen e pergatitur dhe e pjekim ne furre per 20 minuta.
Pas 20 min e ngjerrim nga furra ne nje peshir te lagur pak me uje ,,e permbyysim dhe mbi te hellim recelin me luleshtrylle,,mund te perdorni cdo recel tjeter., (sipas deshires)
Ngadale fillojme dhe e rrotullojme.
E lem te pushojeper 1 ore,,dhe roleja eshte gati.
Siper e zbukurojme me pluhur sheqer,,dhe me luleshtrylle.
No comments:
Post a Comment