Tuesday, December 2, 2014

Byrek me spinaq dhe djathe

Perberesit per 6 persona:
200 gr Pete Byreku
500 gr Spinaq
200 gr djathe
1 kokerr Qepe
2 Veze
Kripe,Piper,Vaj.

Pergatitja: 


Ne fillim grime qepen imet dhe e hedhim ne nje tigan per ta skuqur.Pasi kemi pastruar spinaqin dhe e kemi grire e hedhim ne tiganin ku skuqem qepen pak me pare i shtojme edhe pak kripe dhe piper ( sipas preferencave )dhe i leme te skuqet per 10 minuta .

Me pas e heqim tiganin nga zjarri me perzierjen dhe e leme te ftohet.Pasi te na jete ftohur perzierja e spinaqit me qepe i vendosim ne nje tas dhe i shtojme djathin e thermuar se bashku me vezet e rrahura dhe i perziejme te gjitha bashke.Ne nje ene pjekjeje e lyejme me vaj dhe vendosim gjysmen e peteve te byrekut duke i sperkatur secilen me pak vaj me qellim qe te piqen sa me te shkrifta dhe te buta.

Me pas i shtojme perzierjen e spinaqit me djathe qe pregatitem pak me perpara dhe e mbulojme me pjesen tjeter te peteve te byrekut qe na kane ngelur pa perdorur ku perseri çdo pete byreku e sperkatim me pak vaj.

Me nje thike te mprehte heqim pjesen e tepert te petave qe jane jashte enes me qellim qe anet e byrekut mos te behen shume te trasha.E sperkatim edhe pjesen e siperme te petave me pak vaj dhe e sheshojme pak qe siperfaqia te jete e njetrajteshme.Me pas e fusim byrekun ne furre qe te piqet ne temperaturen 180°C per 40 minuta.

Mbas 40 minutave e nxjerrim byrekun nga furra dhe e leme te ftohet.Tashme byreku juaj eshte gati per tu sherbyer.

Ju befte mire!

No comments:

Post a Comment