Raseniku eshte lloj i pites, gatim i njohur dhe i perhapur ne shum vende te Kosoves.
Perberesit:
Brumi:
1kg.miell
0.5L uje
1 luge gjelle krip
200 gr gjalpe ose 2 dl vaj
1 koke lakre te bardhe mesatare
200 gr maze
1 gote qumshte
Ujit me krip ua shtojme miellin (se pari afer
600gr. pastaj duke i shtuar nga pak gjer sa te fitojme brum homogjen,
mesatarisht i forte). Brumin e formuar e
ngheshim dhe e ndajme ne 20-22 sopeza me
madhesi te vese, I ngjeshim nje nga nje kuleçet dhe I leme te mbuluar me picete
kuzhine 10- 20 min. Keshtu brumi eshte i gatshem per pite.
Lakren e grime e zijme 15 min. e kullojme mire
( e ndrydhim me duar deri sa e leshon langun) mandej ia shtojme nje gote qumshte,
nje luge krip dhe mazen.
Brumin e pites
e ndajme ne dy vende nga 11 kuleqe.
Kuleqte i t’hollojme dhe i reshtojme nje
mbi nje duke i lyer secilin me nga nje luge yndyre . Ne njerin katmere me 11
kuleqe, qe e shtrijme mbi tepsine e lyer me yndyre e vendosim yçin me lakere, pastaj sipri e shtrijme katmerin tjeter dhe e
formojme rrethin e pites duke i bashkuar
skajet e dy katmereve. Raseniku pjeket per
afer 40 min. dhe servohet me turshi e
posaqerisht domate.
No comments:
Post a Comment