Perberesit:
500 gr Qershi
170 gr Gjalp
100 gr Sheqer
3 Veze
140 gr Miell
100 gr Bajame
1/2 luge gjelle Vanilje Sheqer pluhur
Koha e pjekies: 40 minuta
Pergatitja:
Ne nje ene hedhim gjalpin dhe sheqrin dhe i
perziejme deri sa te behet ne forme kremi.Me nje ene tjeter hedhim te bardhet e
vezeve dhe i perziejme fort deri sa te behet kremoz dhe me pas e bashkojme me
gjalpin dhe sheqerin qe i perziem pak me perpara duke i perzier te tera bashke
edhe per disa minuta.
Me pas i bashkojme miellin,bajamet e copetuara
dhe vaniljen duke i perzier perseri.Ne nje ene te thelle pjekieje e lyejme me
gjalp dhe hedhim te gjithe perzierjen e kekut qe sapo beme duke e sheshuar me
nje luge ne menyre qe e gjithe perzierja ne ene te behet e nje trajteshme.Me
pas i hedhim qershite duke i shtypur fare pak.E fusim enen e kekut me qershi te
piqet ne temperaturen 180 °C dhe e leme per 40 minuta.
Pasi keku te na jete pjekur e leme te ftohet
dhe kur te jete ftohur plotesisht i hedhim shqerin pluhur qe ne kemi. Tani çdo
gje eshte gati, ju mund te sherbeni kekun tuaj. Ju befte mire!
No comments:
Post a Comment