Thursday, October 30, 2014
Wednesday, October 29, 2014
Tuesday, October 28, 2014
A prishet mjalti?
Si te gjitha produktet biologjike komplekse edhe mjalti eshte objekt i ndryshimeve me natyre kimike, biologjike qe e pakesojne vleren ushqyese dhe mund te prishin karakteristikat e tij.
Pasi largohet nga kosheret mjalti ngurtesohet dhe behet me i qarte, proces ky qe favorizohet nga prania e temperaturave te uleta dhe kushtezohet nga sasia e sakarozes e pranishme ne te. Por nese sasia e sakarozes eshte me e vogel se niveli ne te cilin ndodh dukuria, kristalizimi mund te ndodhe edhe pas nje viti ose mund te mos ndodhe fare. Rekomandohet qe mjalti te mbahet ne mjedise me ajer te thate.
Gabimet qe i beni kur pergatitni nje pule
Mishi i pules eshte nje mish me dhunti te shumta, per shkak se ajo mund te jete e pergatitur ne menyra te ndryshme: duke filluar qe nga pjekja, tymosja (skare), tiganisja me ane te avullit dhe zierja. Prandaj, ajo perdoret ne shume kuzhina ne mbare boten. Mbi te gjitha, nuk eshte shume e shtrenjte dhe keshtu qe eshte mire qe ta keni ne kuzhinen tuaj. Edhe pse eshte ndoshta me e popullarizuara ne mesin e produkteve te mishit, eshte nje nga ata prodhime qe njerezit shpesh i pergatitin gabimisht. Nese nuk mund ta kuptoni se pse pula juaj nuk eshte bere siç ju keni pritur, nuk e keni kripur si duhet. Apo ndoshta nuk jeni te sigurte, nese eshte zier ne kohe te mjaftueshme. Ndoshta deshtimi filloi ende ne kohen qe ju e hoqet ate nga frigoriferi.
Rregulli numer nje eshte te blesh mish pule me cilesi te mire, sepse eshte kushti i pare per familjen dhe miqte te hane ushqime te shijshme.
Shkrirja
Rregulli numer nje eshte te blesh mish pule me cilesi te mire, sepse eshte kushti i pare per familjen dhe miqte te hane ushqime te shijshme.
Shkrirja
Subscribe to:
Posts (Atom)