Tuesday, October 28, 2014

Sallate Greke me Patate


Perbersit: (per 4 deri ne 6 porcione)
Per salcen e sallates:
2 luge gjelle leng limoni
1 luge gjelle rigon te fresket, ose edhe te thare
½ luge çaji kripe
½ luge çaji piper i zi
¼ gote vaj i paster ulliri

Per Sallaten:
1 kg patate, te prera ne copeza rreth 1 centimetershe
Kripe
½ gote ullinj te zi (pa fara)
1  ½ gote domate te prera
50 gram djath te bardhe

Pergatitja:

Omelete me salmon dhe brokoli


Perberesit:

* 500 gr patate te vogla
* 1 koke e vogel brokoli e prere sipas luleve
* 2 fileta salmon
* 1 luge gjelle vaj ulliri
* 2 luge gjelle nenexhik i grire
* 8 veze te rrahura
* kripe
* piper i bluar ne moment

Pergatitja:

Monday, October 27, 2014

Qepe te mbushura me kerpudha


Nevojiten:

▪ 8 koke qepe mesatare 
▪ 400 g kerpudha
▪ 2 dl leng domatesh
▪ 100 grame proshute
▪ 2 thelpinj hudhre
▪ 2 luge gjelle pure domatesh
▪ 50 g oriz
▪ 100 grame djathe mocarela 
▪ 1 luge gjelle majdanoz i grire

Pergatitja:

Gullash i shpejte


Perberesit:
800 gr mish viçi
4 qepe
4 luge pure domatesh
vaj
piper i kuq
1 luge miell
2 luge ereza te thata
majdanoz
kripe dhe piper i zi

Pergatitja:

Llokum shtepie


Perberesit:
1 gote e ujit sheqer,
1 gote e çajit miell,
2 luge te supes ermik (grize),
3 gota te ujit qumesht,
1 sheqer vanille.
Per persiper: kokos deri 200 gr.

Pergatitja:

Sunday, October 26, 2014

Speca te mbushur me gjize


Duke qene se jemi ne vere, dhe kjo eshte periudha me e mire per te blere speca te fresketa ne merkate, sot po iu propozojme nje recete shume te shijshme:specat e mbushura me gjize. Por nese gjiza nuk iu pelqen, mund ta zevendesoni ate me mocarela ose filadelfia.

Perberesit per 4 persona:
• 4 speca me tul
• 2 patate mesatare
• 150gr gjize
• 3 luge djath kackavall
• 1 veze
• 1 thelb hudher
• borzilok
kripe
• piper
Pergatitja:

Pija e mrekullise qe po trondit boten


Eshte bere publike nje pije qe po ben buje neper bote. Kjo shpikje e re ka marre permasa te medha koheve te fundit, pasi qe eshte shume sheruese.

Pija e 'mrekullise' siç e kane quajtur, eshte shpikje e z.Steo, i cili pretendon se ajo ju ruan nga qelizat e infektuara qe formohen ne trupin tuaj apo bllokon zhvillimin e tyre. 

Pija nuk demton asnje organ te trupit tone dhe nuk krijon nderlikime. eshte nje pije e thjeshte dhe e mrekullueshme.

Personi qe e shpiku kete pije, Steo, vuante nga kanceri ne mushkeri. Ia keshilloi kete pije nje botanist shume i njohur nga Kina. Keshtu, per tre muaj rresht e merrte rregullisht kete pije. Tashme shendeti i tij eshte normalizuar dhe pastruar nga çdo e keqe, pa dyshim qe kanceri nuk ekziston me, transmeton Lajmi.net.

Pergatitja e kesaj pije eshte mjaft e thjeshte dhe praktike.

Qofte te Veshura me Susam


Perberesit:
500 g mish te bluar (i perzier)
50 g therrime buke
50 g djathe
nje luge salce kosi
hudher ne granula
nje luge çaji mustarde
1 ve, majdanoz
ereza
piper
arremyshk
150 g susam
gjalpe dhe qepe.

Pergatitja:

Byrek i shpejte


Perberesit:
500 gr pete per pite te gatshme
100 gr margarin
200 ml ajke kuzhine-hoplla

Per mbushjen:
400 gr ajke e thart(shmant)
3 veze
Pak krip,

Pergatitja:

Saturday, October 25, 2014

Qofte me mish viçi ne salce


Perberesit:
2 gota oriz i gatuar
200 g mish i grire viçi
1 qepe e prere holle
4 gota salce domate
2-3 thelpinj hudhre te copetuar
1 veze
2 luge  koncentrat perimesh
kripe dhe piper i zi
majdanoz
vaj

Pergatitja:

Rosto viçi (Chateaux brillant)


Filetoja e nje viçi te ri (pas nje marinimi elementar) gatuhet ne avullin e vet. Ndryshe e thene, e vendosur mbi nje skare, futet ne nje tenxhere me nje shtrese lengu mishi qe nuk e arrin lartesine e skares. I nevojiten vetem 15 minuta.


Friday, October 24, 2014

Sarme me gjethe rrushi apo fleta lakre


Perberesit:
-Fleta nga lakrat turshi apo gjethe rrushi
-1kg mish te bluar
-2 Qepe
-1 Gote oriz
-Vaj
-Kripe
-Piper te kuq
-Piper te zi
-Ereza te tjera sipas deshires

Pergatitja:

Embelsire mikse, e parezistueshme


Perberesit:

Per çokollaten e bardhe:
▪ 120 gr gjalpe
▪ 250 gr biskota
▪ 380 gr çokollate te bardhe
▪ 380 ml krem qumeshti
▪ 750 gr krem djathi
▪ 1 shkop vanilje
▪ 60 gr sheqer pluhur
▪ 2 flete xhelatine

Pergatitja: