Wednesday, October 29, 2014
Tuesday, October 28, 2014
A prishet mjalti?
Si te gjitha produktet biologjike komplekse edhe mjalti eshte objekt i ndryshimeve me natyre kimike, biologjike qe e pakesojne vleren ushqyese dhe mund te prishin karakteristikat e tij.
Pasi largohet nga kosheret mjalti ngurtesohet dhe behet me i qarte, proces ky qe favorizohet nga prania e temperaturave te uleta dhe kushtezohet nga sasia e sakarozes e pranishme ne te. Por nese sasia e sakarozes eshte me e vogel se niveli ne te cilin ndodh dukuria, kristalizimi mund te ndodhe edhe pas nje viti ose mund te mos ndodhe fare. Rekomandohet qe mjalti te mbahet ne mjedise me ajer te thate.
Gabimet qe i beni kur pergatitni nje pule
Mishi i pules eshte nje mish me dhunti te shumta, per shkak se ajo mund te jete e pergatitur ne menyra te ndryshme: duke filluar qe nga pjekja, tymosja (skare), tiganisja me ane te avullit dhe zierja. Prandaj, ajo perdoret ne shume kuzhina ne mbare boten. Mbi te gjitha, nuk eshte shume e shtrenjte dhe keshtu qe eshte mire qe ta keni ne kuzhinen tuaj. Edhe pse eshte ndoshta me e popullarizuara ne mesin e produkteve te mishit, eshte nje nga ata prodhime qe njerezit shpesh i pergatitin gabimisht. Nese nuk mund ta kuptoni se pse pula juaj nuk eshte bere siç ju keni pritur, nuk e keni kripur si duhet. Apo ndoshta nuk jeni te sigurte, nese eshte zier ne kohe te mjaftueshme. Ndoshta deshtimi filloi ende ne kohen qe ju e hoqet ate nga frigoriferi.
Rregulli numer nje eshte te blesh mish pule me cilesi te mire, sepse eshte kushti i pare per familjen dhe miqte te hane ushqime te shijshme.
Shkrirja
Rregulli numer nje eshte te blesh mish pule me cilesi te mire, sepse eshte kushti i pare per familjen dhe miqte te hane ushqime te shijshme.
Shkrirja
Sallate Greke me Patate
Perbersit: (per 4 deri ne 6 porcione)
Per salcen e sallates:
2 luge gjelle leng limoni
1 luge gjelle rigon te fresket, ose edhe te thare
½ luge çaji kripe
½ luge çaji piper i zi
¼ gote vaj i paster ulliri
Per Sallaten:
1 kg patate, te prera ne copeza rreth 1 centimetershe
Kripe
½ gote ullinj te zi (pa fara)
1 ½ gote domate te prera
50 gram djath te bardhe
Pergatitja:
Monday, October 27, 2014
Sunday, October 26, 2014
Speca te mbushur me gjize
Duke qene se jemi ne vere, dhe kjo eshte periudha me e mire per te blere speca te fresketa ne merkate, sot po iu propozojme nje recete shume te shijshme:specat e mbushura me gjize. Por nese gjiza nuk iu pelqen, mund ta zevendesoni ate me mocarela ose filadelfia.
Perberesit per 4 persona:
• 4 speca me tul
• 2 patate mesatare
• 150gr gjize
• 3 luge djath kackavall
• 1 veze
• 1 thelb hudher
• borzilok
• kripe
• piper
Pergatitja:
Pija e mrekullise qe po trondit boten
Eshte bere publike nje pije qe po ben buje neper bote. Kjo shpikje e re ka marre permasa te medha koheve te fundit, pasi qe eshte shume sheruese.
Pija e 'mrekullise' siç e kane quajtur, eshte shpikje e z.Steo, i cili pretendon se ajo ju ruan nga qelizat e infektuara qe formohen ne trupin tuaj apo bllokon zhvillimin e tyre.
Pija nuk demton asnje organ te trupit tone dhe nuk krijon nderlikime. eshte nje pije e thjeshte dhe e mrekullueshme.
Personi qe e shpiku kete pije, Steo, vuante nga kanceri ne mushkeri. Ia keshilloi kete pije nje botanist shume i njohur nga Kina. Keshtu, per tre muaj rresht e merrte rregullisht kete pije. Tashme shendeti i tij eshte normalizuar dhe pastruar nga çdo e keqe, pa dyshim qe kanceri nuk ekziston me, transmeton Lajmi.net.
Pergatitja e kesaj pije eshte mjaft e thjeshte dhe praktike.
Subscribe to:
Posts (Atom)