Wednesday, October 29, 2014

Trofte me Vere


Perberesit:
majdanoz te grire 3 tufa
mende e njome,3 tufa
piper i zi
kripe
2 kokrra limon
vere e kuqe

Gatimi:

Brusketa me domate


Kohezgjatja e pergaditjes: 30 min

Perberesit:
3 domate
100 gr buke e bardhe
5 thelba hudher
Vaj ulliri
Proshute e mishit te bardhe
Kripe
Origano

Pergatitja:

Tuesday, October 28, 2014

A prishet mjalti?


Si te gjitha produktet biologjike komplekse edhe mjalti eshte objekt i ndryshimeve me natyre kimike, biologjike qe e pakesojne vleren ushqyese dhe mund te prishin karakteristikat e tij.
Pasi largohet nga kosheret mjalti ngurtesohet dhe behet me i qarte, proces ky qe favorizohet nga prania e temperaturave te uleta dhe kushtezohet nga sasia e sakarozes e pranishme ne te. Por nese sasia e sakarozes eshte me e vogel se niveli ne te cilin ndodh dukuria, kristalizimi mund te ndodhe edhe pas nje viti ose mund te mos ndodhe fare. Rekomandohet qe mjalti te mbahet ne mjedise me ajer te thate.

Embelsire me fruta mali dhe ajke


Perberesit:
200gr biskota
100gr gjalp
50gr qokollade e zeze (60% kakao)
10gr kakao

Kremi:
400gr ajke
400ml krem pana Hopla
400gr fruta mali
150gr sheqer
10gr zhelatine

Pergatitja:

Gabimet qe i beni kur pergatitni nje pule

Mishi i pules eshte nje mish me dhunti te shumta, per shkak se ajo mund te jete e pergatitur ne menyra te ndryshme: duke filluar qe nga pjekja, tymosja (skare), tiganisja me ane te avullit dhe zierja. Prandaj, ajo perdoret ne shume kuzhina ne mbare boten. Mbi te gjitha, nuk eshte shume e shtrenjte dhe keshtu qe eshte mire qe ta keni ne kuzhinen tuaj. Edhe pse eshte ndoshta me e popullarizuara ne mesin e produkteve te mishit, eshte nje nga ata prodhime qe njerezit shpesh i pergatitin gabimisht. Nese nuk mund ta kuptoni se pse pula juaj nuk eshte bere siç ju keni pritur, nuk e keni kripur si duhet. Apo ndoshta nuk jeni te sigurte, nese eshte zier ne kohe te mjaftueshme. Ndoshta deshtimi filloi ende ne kohen qe ju e hoqet ate nga frigoriferi.
Rregulli numer nje eshte te blesh mish pule me cilesi te mire, sepse eshte kushti i pare per familjen dhe miqte te hane ushqime te shijshme.

Shkrirja

Sallate Greke me Patate


Perbersit: (per 4 deri ne 6 porcione)
Per salcen e sallates:
2 luge gjelle leng limoni
1 luge gjelle rigon te fresket, ose edhe te thare
½ luge çaji kripe
½ luge çaji piper i zi
¼ gote vaj i paster ulliri

Per Sallaten:
1 kg patate, te prera ne copeza rreth 1 centimetershe
Kripe
½ gote ullinj te zi (pa fara)
1  ½ gote domate te prera
50 gram djath te bardhe

Pergatitja:

Omelete me salmon dhe brokoli


Perberesit:

* 500 gr patate te vogla
* 1 koke e vogel brokoli e prere sipas luleve
* 2 fileta salmon
* 1 luge gjelle vaj ulliri
* 2 luge gjelle nenexhik i grire
* 8 veze te rrahura
* kripe
* piper i bluar ne moment

Pergatitja:

Monday, October 27, 2014

Qepe te mbushura me kerpudha


Nevojiten:

▪ 8 koke qepe mesatare 
▪ 400 g kerpudha
▪ 2 dl leng domatesh
▪ 100 grame proshute
▪ 2 thelpinj hudhre
▪ 2 luge gjelle pure domatesh
▪ 50 g oriz
▪ 100 grame djathe mocarela 
▪ 1 luge gjelle majdanoz i grire

Pergatitja:

Gullash i shpejte


Perberesit:
800 gr mish viçi
4 qepe
4 luge pure domatesh
vaj
piper i kuq
1 luge miell
2 luge ereza te thata
majdanoz
kripe dhe piper i zi

Pergatitja:

Llokum shtepie


Perberesit:
1 gote e ujit sheqer,
1 gote e çajit miell,
2 luge te supes ermik (grize),
3 gota te ujit qumesht,
1 sheqer vanille.
Per persiper: kokos deri 200 gr.

Pergatitja:

Sunday, October 26, 2014

Speca te mbushur me gjize


Duke qene se jemi ne vere, dhe kjo eshte periudha me e mire per te blere speca te fresketa ne merkate, sot po iu propozojme nje recete shume te shijshme:specat e mbushura me gjize. Por nese gjiza nuk iu pelqen, mund ta zevendesoni ate me mocarela ose filadelfia.

Perberesit per 4 persona:
• 4 speca me tul
• 2 patate mesatare
• 150gr gjize
• 3 luge djath kackavall
• 1 veze
• 1 thelb hudher
• borzilok
kripe
• piper
Pergatitja:

Pija e mrekullise qe po trondit boten


Eshte bere publike nje pije qe po ben buje neper bote. Kjo shpikje e re ka marre permasa te medha koheve te fundit, pasi qe eshte shume sheruese.

Pija e 'mrekullise' siç e kane quajtur, eshte shpikje e z.Steo, i cili pretendon se ajo ju ruan nga qelizat e infektuara qe formohen ne trupin tuaj apo bllokon zhvillimin e tyre. 

Pija nuk demton asnje organ te trupit tone dhe nuk krijon nderlikime. eshte nje pije e thjeshte dhe e mrekullueshme.

Personi qe e shpiku kete pije, Steo, vuante nga kanceri ne mushkeri. Ia keshilloi kete pije nje botanist shume i njohur nga Kina. Keshtu, per tre muaj rresht e merrte rregullisht kete pije. Tashme shendeti i tij eshte normalizuar dhe pastruar nga çdo e keqe, pa dyshim qe kanceri nuk ekziston me, transmeton Lajmi.net.

Pergatitja e kesaj pije eshte mjaft e thjeshte dhe praktike.

Qofte te Veshura me Susam


Perberesit:
500 g mish te bluar (i perzier)
50 g therrime buke
50 g djathe
nje luge salce kosi
hudher ne granula
nje luge çaji mustarde
1 ve, majdanoz
ereza
piper
arremyshk
150 g susam
gjalpe dhe qepe.

Pergatitja: