2 uje
Miell deri sa te behet
brumi i shkrire, jo i forte shume
1 pecive (pluhur pjekje)
1 sheqer vanille
Reçel vishnje
Sheqer pluhur
Pergatitja:
Me nje ene vendosim
vajin edhe ujin i perzijme bashke pastaj miellin nga pak, peciven edhe sheqer
vanillen, deri sa te behet brumi jo shume i forte.
Hapim brumin me t'holluese deri sa te behet pete jo shume e holle dhe ndajme me gote format rrumbullake. Ne mes vendosim reçelin dhe e mbyllim si ne forme guace.
I vendosim me nje ene me leter kuzhine perfundi dhe i pjekim ne 180grade. Pasi te piqen i pluhurosim nje nga nje mire me sheqer pluhur. Serviren te ftohta.
Hapim brumin me t'holluese deri sa te behet pete jo shume e holle dhe ndajme me gote format rrumbullake. Ne mes vendosim reçelin dhe e mbyllim si ne forme guace.
I vendosim me nje ene me leter kuzhine perfundi dhe i pjekim ne 180grade. Pasi te piqen i pluhurosim nje nga nje mire me sheqer pluhur. Serviren te ftohta.
No comments:
Post a Comment