Saturday, January 24, 2015

Receta per rizoto


Perberesit:

2 gota oriz (ose sipas deshires)
3 karrota
1 qepe
Ullinje
3 luge kreme
1 e gjysme liter leng mishi
Pershute ose lloj tjeter mishi
Kripe, origano, vaj, djath parmezan ose kashkavall
Pergatitja:

Karrotat me qepe edhe ullinje fergohen me nje tigan te thelle me pak vaj. Pastaj vendoset edhe orizi edhe fergohet per rreth 2 minuta bashke me te.
Pas kesaj, lengu i mishit i vendoset pak e nga pak deri sa te zihet orizi krejtsisht.
Me nji tigan tjeter e fergojme pershuten ose mishin e pules edhe i vendosim origano e melmesa tjera edhe 3-4 luge kreme.
Kete mase pastaj ia vendosim orizit. Ia grijme mbi edhe djathin edhe e perzijme mire.

Ju befte mire.

No comments:

Post a Comment