Saturday, January 3, 2015

Sallate Nicose (receta me foto per cdo hap)


Sallate nga Nica, France per te provuar sallaten me te famshme franceze, sallaten Nicose.

Eshte nje nga sallatat me permbajtesore, sepse ka ne te nje mori perberesish: patate, bishtaja, peshk tuna, sardele acuga, veze te ziera, ullinje, kaper, sallate jeshile, qepe, domate…



Procedura e gatimit te kesaj sallate eshte si ne vijim:

Fillimisht zihen (te ndara) patatet, bishtajat dhe vezet.  Kujdes, patatet nuk duhen zier teper sepse do te shkaperderdhen ne pjate pastaj, gjithashtu bishtajat nuk kerkojne zierje te gjate!

Ne nje kavanoz te vogel behet bashke salca vinaigrette:



Shtypim nje thelb hudher, i shtojme dy luge uthull dhe lengun e nje limoni, perzihet mire, pastaj i shtojme edhe nje luge gjelle mustarde, pak krip dhe piper te zi, si dhe 3 luge gjelle vaj ulliri.



Mbyllim kavanozin dhe e tundim perzierjen derisa te fitohet mase homogjene, kremoze si kjo ketu:



Me kete salce sperkasim te gjithe perberesit teksa i vendosim ne pjate (per te mos pasur nevoje ta perziejm sallaten, duke e ruajtur keshtu integritetin vizual :p )

Fillimisht me salcen behen bashke patatet me qepet, pastaj fletet e sallates jeshile, dhe keshtu te gjithe elementet me radhe. Teorikisht bishtajat jane te fundit qe duhet te marrin salcen, kjo per te mos e prishur klorofilin me acidin e salces (i.e. per ta ruajtur ngjyren).


Por secili ka radhen e vete te veprimeve, keshtu qe beni si t’ju vije me lehte.



No comments:

Post a Comment