Sunday, December 7, 2014

Lemonada


Perberesit: 
1L uje
2-3 limona
Sheqer sipas shijes

Pergatitja: 

Friday, December 5, 2014

Musaka


Perberesit: 
600 gr Patellxhan, 
400 gr mish Qingji, 
200 ml salce Domate, 
300 gr Patate, 
350 ml Beshamel, 
50 gr Pecorino, 
1/2 gote vere te kuqe, 
1 kokerr Qepe,
1 luge kafeje kanelle, 
Gjalp, 
Kripe,
Piper,
Vaj Ulliri. 

Pergatitja:

Tuesday, December 2, 2014

Byrek me spinaq dhe djathe

Perberesit per 6 persona:
200 gr Pete Byreku
500 gr Spinaq
200 gr djathe
1 kokerr Qepe
2 Veze
Kripe,Piper,Vaj.

Pergatitja: 

Krepa me boronice


Perberesit ( per 8 Krepa ):
2 kokrra Veze
200 gr Miell
25 gr Gjalp
70 gr Sheqer
200 ml Qumesht
1 luge gjelle leng Limoni
250 gr Boronice
1 maje luge Kripe

Pregatitja:

Makarona me pomodorini

Perberesit per 4 persona:
350 gr Makarona,
150 gr Pomodorini te thara, 1 Hudher,
250 gr Ricota,
20 gr arra Pishe,
Borzilok, Vaj, Sale, Piper.

Pergatitja:

Kek me qershi


Perberesit:
500 gr Qershi
170 gr Gjalp
100 gr Sheqer
3 Veze
140 gr Miell
100 gr Bajame
1/2 luge gjelle Vanilje Sheqer pluhur

Koha e pjekies: 40 minuta

Pergatitja:

Monday, December 1, 2014

Rizoto (oriz) me patellxhan dhe djath te tymosur

Perbersit per 4 persona :
250 gr Oriz
1 Patellxhan
300 gr Pomodorini
1/2 e nje kokerre Qepe
Vere e bardhe
150 gr Scarmoza ( Djathe i tymosur )
50 gr Parmigiano
1 L Leng Mishi
Kripe, Piper, Borzilok.

Pregatitja:

Panna Cotta me karamel

Perberesit:
500 ml Pana per embelsira,
150 ml Qumesht,
125 gr Sheqer,
8 gr Xhelatine peshu,
1 luge vanilje,
150 gr Karamel.

Koha e gatimit 15 minuta. ( Keto permesa jane per 4 persona )

Pergatitja:

Tuesday, November 4, 2014

Pica Patellxhan

Perberesit per 12 Pica: 
1 Patellxhan i rrumbullaket,
150 ml Salce Domatesh,
200 gr Djathe i tymosur,
Vaj, Kripe, Borzilok.

Pergatitja:

Gurabi

Perberesit:
500 gram miell
2 veze
1 gote e madhe kos
1 gote e madhe vaj
250 gr sheqer
1 pecive
1 vanile

Pergatitja:

Monday, November 3, 2014

Rrollade me dredhza (luleshtrydhe) dhe krem

Perberesit:
90 gram miell
150 gram sheqer
4 veze
1 pluhur pjekje (baking powder, peciv)
1 luge çaji pluhur vanilje
300 gram marmelate
150 ml krem Pana
luleshtrydhe per zbukurim.

Pergatitja:

Sunday, November 2, 2014

Pule e pjekur

Perberesit:
1 pule e fresket
50 gr gjalpe ne temperature dhome
rigon ose rozmarine)
Lekura e grire e 1 limoni
1 lt leng pule
1 luge gjelle miell
Kripe
Piper i bluar ne moment

Pergatitja:

Keni mbushur ndonjehere patate ne kete menyre? Mesojeni se si!

Perberesit:
Patate te pjekura
Gjalpe
Kripe dhe piper i zi i bluar
Djathe kaçkavall i grire

Pergatitja: