Monday, January 19, 2015

Çokollate e nxehte


Perberesit:
2 luge gjelle kakao pluhur
3/4 e luges se gjelles nisheste 
1 luge gjelle sheqer
600 ml qumesht
150 gr çokollate
1 vanille

Pergatitja:

Sunday, January 18, 2015

Krofne


Perberesit:
1 gote qumesht te voket
5 luge sheqer (lug te madhe)
2 ve
1 luge brume te bukeve (lug te mesme)

Pergatitja:

Friday, January 16, 2015

Pogaçe me qepë të reja

Perberesit:
3 gota e gjysme miell
1 gote kos
1 gote te qajit vaj
1 pluhur pjekje (pecivo)
2 ve- njeren ve vetem te bardhin e veze e hedh ne brume kurse te kuqin e vese e ruan per te i lyer mbi
Pak piper te kuq me fara,
Qepe te reja te grira, pak makdanoz dhe djath i troshitur.


Pergatitja:

Pide te shtepise

1 gote e madhe qumesht i ngrohte dhe1 gote e madhe uje i ftohte, behen bashke me 2 veze komplet edhe 3 luge mesatare vaj ulliri.

Me kete mase e pergatisim brumin.

Per brum nevojiten miell (varesisht prej mases deri max 1 kg), 1 luge e mesme kripe, 1 luge maje dhe 1 luge e vogel sheqer.

Thursday, January 15, 2015

Biskota dimri

Perberesit:
2 gota vaj
1 gote uje te nxehte
1 e kuqe e vezes
1 pluhur pjekje

Pergatitja:

Tuesday, January 6, 2015

Puding homemade

Perberesit:
2 l. qumesht
2 ve
12 luge te medha sheqer
12 luge miell
2 vanil sheqer
1 kokos
1 cokollade
2 luge kakao

Pergatitja:

Saturday, January 3, 2015

Buke shtepie

Buka eshte nje nga gatimet me te vjetra ne kuzhinen tone dhe ne pergjithesi. 

Buka e pergatitur sipas recetave tradicionale, pa aditiv dhe pa ngjyra eshte baze e ushqimit te shendetshem.

Perberesit:

Sallate Nicose (receta me foto per cdo hap)


Sallate nga Nica, France per te provuar sallaten me te famshme franceze, sallaten Nicose.

Eshte nje nga sallatat me permbajtesore, sepse ka ne te nje mori perberesish: patate, bishtaja, peshk tuna, sardele acuga, veze te ziera, ullinje, kaper, sallate jeshile, qepe, domate…

Tuesday, December 30, 2014

Bakllava per vit te ri

Bakllava eshte njera nga embelsirat tradicionale te kuzhines kosovare. Ndonese bakllava ka prejardhje turke, pergatitja e saj eshte nje trashegimi e vogel qe percjellet prej gjenerates ne gjenerate edhe tek ne.

Ne kemi zgjedhur kete recete per t'ua prezantuar per vit te ri.
Perberesit (per tepsi me diameter 40 cm)
             5 ve – 1 e plote dhe 4 te kuqte
             1 gote vaj
             1 gote qumesht
             1 luge te mesme sheqer
             1 maje thike kripe
             Rreth 500 gr miell
             Rreth 400 gr arra te qeruara e te coptuara
             200 – 300 gr. gjalpe
Sherbeti
             2 kavanoza te medha me sheqer rreth 1.2 kg
             2 kavanoza te medha me uje
Pregatitja

Sunday, December 7, 2014

Rasenik – Pite me laker te bardhe

Raseniku eshte lloj i pites, gatim i njohur dhe i perhapur  ne shum vende te Kosoves.

Perberesit:
Brumi:
1kg.miell
0.5L uje
1 luge gjelle krip
200 gr gjalpe ose 2 dl vaj
Yçi

1 koke lakre te bardhe mesatare
200 gr maze
1 gote qumshte
1 luge gjelle krip

Pergatitja:

Lemonada


Perberesit: 
1L uje
2-3 limona
Sheqer sipas shijes

Pergatitja: 

Friday, December 5, 2014

Musaka


Perberesit: 
600 gr Patellxhan, 
400 gr mish Qingji, 
200 ml salce Domate, 
300 gr Patate, 
350 ml Beshamel, 
50 gr Pecorino, 
1/2 gote vere te kuqe, 
1 kokerr Qepe,
1 luge kafeje kanelle, 
Gjalp, 
Kripe,
Piper,
Vaj Ulliri. 

Pergatitja:

Tuesday, December 2, 2014

Byrek me spinaq dhe djathe

Perberesit per 6 persona:
200 gr Pete Byreku
500 gr Spinaq
200 gr djathe
1 kokerr Qepe
2 Veze
Kripe,Piper,Vaj.

Pergatitja: