Saturday, January 3, 2015

Buke shtepie

Buka eshte nje nga gatimet me te vjetra ne kuzhinen tone dhe ne pergjithesi. 

Buka e pergatitur sipas recetave tradicionale, pa aditiv dhe pa ngjyra eshte baze e ushqimit te shendetshem.

Perberesit:

Sallate Nicose (receta me foto per cdo hap)


Sallate nga Nica, France per te provuar sallaten me te famshme franceze, sallaten Nicose.

Eshte nje nga sallatat me permbajtesore, sepse ka ne te nje mori perberesish: patate, bishtaja, peshk tuna, sardele acuga, veze te ziera, ullinje, kaper, sallate jeshile, qepe, domate…

Tuesday, December 30, 2014

Bakllava per vit te ri

Bakllava eshte njera nga embelsirat tradicionale te kuzhines kosovare. Ndonese bakllava ka prejardhje turke, pergatitja e saj eshte nje trashegimi e vogel qe percjellet prej gjenerates ne gjenerate edhe tek ne.

Ne kemi zgjedhur kete recete per t'ua prezantuar per vit te ri.
Perberesit (per tepsi me diameter 40 cm)
             5 ve – 1 e plote dhe 4 te kuqte
             1 gote vaj
             1 gote qumesht
             1 luge te mesme sheqer
             1 maje thike kripe
             Rreth 500 gr miell
             Rreth 400 gr arra te qeruara e te coptuara
             200 – 300 gr. gjalpe
Sherbeti
             2 kavanoza te medha me sheqer rreth 1.2 kg
             2 kavanoza te medha me uje
Pregatitja

Sunday, December 7, 2014

Rasenik – Pite me laker te bardhe

Raseniku eshte lloj i pites, gatim i njohur dhe i perhapur  ne shum vende te Kosoves.

Perberesit:
Brumi:
1kg.miell
0.5L uje
1 luge gjelle krip
200 gr gjalpe ose 2 dl vaj
Yçi

1 koke lakre te bardhe mesatare
200 gr maze
1 gote qumshte
1 luge gjelle krip

Pergatitja:

Lemonada


Perberesit: 
1L uje
2-3 limona
Sheqer sipas shijes

Pergatitja: 

Friday, December 5, 2014

Musaka


Perberesit: 
600 gr Patellxhan, 
400 gr mish Qingji, 
200 ml salce Domate, 
300 gr Patate, 
350 ml Beshamel, 
50 gr Pecorino, 
1/2 gote vere te kuqe, 
1 kokerr Qepe,
1 luge kafeje kanelle, 
Gjalp, 
Kripe,
Piper,
Vaj Ulliri. 

Pergatitja:

Tuesday, December 2, 2014

Byrek me spinaq dhe djathe

Perberesit per 6 persona:
200 gr Pete Byreku
500 gr Spinaq
200 gr djathe
1 kokerr Qepe
2 Veze
Kripe,Piper,Vaj.

Pergatitja: 

Krepa me boronice


Perberesit ( per 8 Krepa ):
2 kokrra Veze
200 gr Miell
25 gr Gjalp
70 gr Sheqer
200 ml Qumesht
1 luge gjelle leng Limoni
250 gr Boronice
1 maje luge Kripe

Pregatitja:

Makarona me pomodorini

Perberesit per 4 persona:
350 gr Makarona,
150 gr Pomodorini te thara, 1 Hudher,
250 gr Ricota,
20 gr arra Pishe,
Borzilok, Vaj, Sale, Piper.

Pergatitja:

Kek me qershi


Perberesit:
500 gr Qershi
170 gr Gjalp
100 gr Sheqer
3 Veze
140 gr Miell
100 gr Bajame
1/2 luge gjelle Vanilje Sheqer pluhur

Koha e pjekies: 40 minuta

Pergatitja:

Monday, December 1, 2014

Rizoto (oriz) me patellxhan dhe djath te tymosur

Perbersit per 4 persona :
250 gr Oriz
1 Patellxhan
300 gr Pomodorini
1/2 e nje kokerre Qepe
Vere e bardhe
150 gr Scarmoza ( Djathe i tymosur )
50 gr Parmigiano
1 L Leng Mishi
Kripe, Piper, Borzilok.

Pregatitja:

Panna Cotta me karamel

Perberesit:
500 ml Pana per embelsira,
150 ml Qumesht,
125 gr Sheqer,
8 gr Xhelatine peshu,
1 luge vanilje,
150 gr Karamel.

Koha e gatimit 15 minuta. ( Keto permesa jane per 4 persona )

Pergatitja:

Tuesday, November 4, 2014

Pica Patellxhan

Perberesit per 12 Pica: 
1 Patellxhan i rrumbullaket,
150 ml Salce Domatesh,
200 gr Djathe i tymosur,
Vaj, Kripe, Borzilok.

Pergatitja: