Saturday, January 3, 2015
Tuesday, December 30, 2014
Bakllava per vit te ri
Bakllava eshte njera nga embelsirat tradicionale te kuzhines kosovare. Ndonese bakllava ka prejardhje turke, pergatitja e saj eshte nje trashegimi e vogel qe percjellet prej gjenerates ne gjenerate edhe tek ne.
Ne kemi zgjedhur kete recete per t'ua prezantuar per vit te ri.
Ne kemi zgjedhur kete recete per t'ua prezantuar per vit te ri.
Perberesit (per tepsi me diameter 40 cm)
5 ve – 1 e plote dhe 4 te kuqte
1 gote vaj
1 gote qumesht
1 luge te mesme sheqer
1 maje thike kripe
Rreth 500 gr miell
Rreth 400 gr arra te qeruara e te
coptuara
200 – 300 gr. gjalpe
Sherbeti
2 kavanoza te medha me sheqer rreth
1.2 kg
2 kavanoza te medha me uje
Pregatitja
Sunday, December 7, 2014
Friday, December 5, 2014
Musaka
Labels:
kuzhina shqiptare,
kuzhina shqiptare ajvar,
kuzhina shqiptare akullore,
kuzhina shqiptare antipasta,
kuzhina shqiptare antipasto,
kuzhina shqiptare asude,
kuzhina shqiptare bakllava,
kuzhina shqiptare brumera,
kuzhina shqiptare buke shtepie,
kuzhina shqiptare dhe e huaj,
kuzhina shqiptare embelsira,
kuzhina shqiptare embelsira revani,
kuzhina shqiptare embelsira trilece,
kuzhina shqiptare kosovare,
kuzhina shqiptare qofte me leng,
kuzhina shqiptare receta,
kuzhina shqiptare receta peshku,
kuzhina shqiptare tradicionale,
kuzhina shqiptare turshi
Tuesday, December 2, 2014
Monday, December 1, 2014
Tuesday, November 4, 2014
Subscribe to:
Posts (Atom)