Friday, October 24, 2014

Pica kater stinet


Ne kete version te pices, lulelakrat, specat, kerpudhat dhe ullinjte prezantojne nga nje stine te vitit. Ndani kater pjeset e pices ne kater ane me ane te nje litari me brume. Kjo i jep pices nje paraqitje interesante ne tavoline. Prijeni ne feta ne secilen ane dhe kenaquni duke ngrene pjese nga gjithsecila stine.



Perberesit:

Miell te mjaftueshem sa per nje pice (te vogel, te mesme te madhe)
28. 3 grame ose me shume salce te pices
Gjysme filxhani djathe
Dy filxhane kerpudha te prera
Nje luge vaj ulliri
5-10 zemre te lulelakres, te thara dhe te prera
Gjashte speca te kuqe te prera ne kafshata te vogla
Gjashte speca te verdha po ashtu te prera ne kafshata te vogla
Nje filxhan me ullinj
Dy luge vaj ulliri
Borziloke te prere dhe te fresket

Pergatitja: 

Sallate mesdhetare me makarona


Perberesit (per 4 persona):
• 200gr makarona
• 15 gjethe borzilok
• 15 kokrra ullinj te zinj pa berthame
• 150gr mocerala
• 100gr peshk ton nen vaj ulliri
• 250gr domate qershize
• kripe

Pergatitja:

Thursday, October 23, 2014

Pogaqe me mish te thare


Perberesit:
300gr miell
2 veze
120gr gjalpe  i zbutur
¼ luge sode bikarboni
¼ luge caji kripe
200gr djathe 
100gr mish te thare

Pregatitja:

Proje me ajvar


Shijojeni kete kombinim. Ushqim i shpejte dhe i shijshem. 

Perberesit:
• 300 gr miell misri
• 150 miell gruri
• 3 veze
• 1 gote vaj
• 4 gota uje i gazuar
• 1 luge kripe
• ½ pluhur per pjekje
• 3 luge ajvar

Pergatitja:

Bifteke ne menyre italiane


Perberesit:
* 800 g mish tul
* 100 g djathe krem
* 1 dl ajke
* 1 luge gjelle pure domatesh, 
* 2 veze
* 2 dl qumesht
* ereza te perziera, piper i zi

Per mbeshtjellje: 
* 3 veze
* 200 g miell
* 250 g therrime buke
* 3 dl vaj

Per garnir: 

Torte akullore me çokollade


Perberesit:
Rolada:
6 veze
60gr sheqer
90gr miell
40gr nisheste

Akullorja:
200gr cokollade 60% kakao
4 veze
100gr sheqer
250ml krem qumesht hoopla

Pergatitja:

Wednesday, October 22, 2014

Tost me buke bajate


Ju ka mbetur buke nga dita e djeshme? Mos e hidhni, sepse mund ta pergatisni nje tost te shijshem.
Perberesit:
6-7 rriska te bukes,
2 domate,
2 speca te gjelber,
2 thelpinj hudher,
2 luge te supes vaj (mundesisht vaj ulliri),
1 maje e luges se çajit kripe,
1 luge e çajit piper i zi (sipas deshires),
150 gr. Djathe ose kaqkavall.
Pergatitja:

Torta me e mire me molla qe keni ngrene ndonjehere


Perberesit
3 gota miell
1 luge çaji sode
2 luge kanelle
½ luge çaji arremyshk
½ luge çaji kripe
½ gote leng permiesh
½ gote sheqer pluhur
½ filxhan sheqer kafe
3 veze
2 filxhane vanille
3 molle te medha, te prere ne pjese te medha

Pergatitja:

Gjelle me oriz dhe perime të ferguara



Gjelle me oriz me perime të fërguara
Kohezgjatja e pregaditjes: 30 minuta

Perberesit (1-2 persona):
1 karrote
½ qepe
¼ spece te kuq
Brokoli
2 luge gjelle mjalte
Sos soya
1 gote oriz
½ luge gjelle biber i kuq
Vegete
Vaj
2 gota Uje

Pergatitja:

Biskota Bufi

Biskota Bufi

Receta vjen si nje ide per te krijuar embelsira te ndryshme dekoruese per festat e fundvitit. Ne kete recete do te keni nje Buf me "bore", recete shume interesante per dekorim.

Kohezgjatja e pergatitjes: 1 ore

Perberesit:
Per biskotat:
125g gjalpe pak te kriposur, te zbutur
125g sheqer pluhur
1 ve, e tundur pak
1 luge gjelle ekstrakt te vanilles
250g miell

Per dekorim:
100g qese me bajame te tera/plota
100g qese me bajame pete-pete, te pjekura
126g qese me butona te medhenje nga çokollata e bardhe
20g qese me butona te madhesise normale nga çokollata e bardhe
50g chocolate chips te zeze
Sheqer pluhur
Fije, lidhese per te i varur biskotat

Pergatitja:

Byrek (me mish)



Byrek
Perberesit:
- 4 Qepe
- Kripe
- 500 g mish viçi te bluar
- Uje
- Vegete
- (Perafersisht) 1 kg Miell
- Vaj
- 250 g pavllak
- Qumesht

Pergatitja:

Mantia me mish - Receta



Mantia me mish - Receta
Kohezgjatja e pregaditjes: 3 ore

Perberesit:
- 2 Qepe
- Kripe
- ½ luge gjelle biber te kuq
- 600-700 g mish viçi
- Uje
- Vegete
- (Perafersisht) 1 kg Miell
- Vaj
- 250 g pavllak
- Qumesht

Pergatitja:

Pallaqinka / Palepete

Pallaqinka/Palëpeta - Receta
Kohezgjatja e pergatitjes: 1 ore

Perberesit (15-20 pallaqinka):
1/2 liter qumesht
1 gote uje
1 paqete pluhur pjekje
4 luge çaji pluhur te vanilles
1 luge caji kripe
2 luge caji kanell (cimet)
2 banane
2 ve
Miell sipas deshires

Pergatitja: