Byrek
|
- 4 Qepe
- Kripe
- 500 g mish viçi te bluar
- Uje
- Vegete
- (Perafersisht) 1 kg Miell
- Vaj
- 250 g pavllak
- Qumesht
Pergatitja:
Mishi:
Mishi fergohet ne tigan. Nderkohe grrihen qepet dhe sapo mishi merr ngjyren e duhur ia shtojme qepet. Perfundimisht ia shtojme mishit ca kripe dhe vegete sipas deshires. (Nese keni deshire mund ti shtoni mishit edhe biber te zi ose te kuq – lirisht eksperimentoni).
Brumi:
Per ta bere brumin duhet nje ene e thelle. Enen e mbushim me 2 gota uje te vaket, 1 luge gjelle kripe dhe pak miell. Brumi perzihet me nje luge gjelle duke i shtuar ca miell here pas here. Kur brumi te kete marre masen e duhur dhe nuk te kapet me ne duar, e ndajme brumin ne 4-5 copa dhe e ngjeshim duke i dhene formen e sferes. Pastaj i mbulojme me palloma pak te lagura me uje, sa per mos tu terrur brumi.
Maza:
Pavllaku hedhet ne nje ene te thelle, i shtohet ca qumesht dhe vaj per ta teholluar. Duhet ta merr nje mase jo shume te holle por as shume te trashe. Thjesht, e mjaftueshme per te i lyer petet me te.
Perfundimi:
Nje tepsi ne forme rrumbullake lyhet me maze.
Copat i tehollojme duke i shtuar miell here pas here derisa behen pete. Pastaj i prejme petet ne mes dhe i lyjme me maze. Ne anen e rrumbullaket te petes e vendosim mishin. E mbeshtjellim mishin me pete dhe e vendosim ne tepsi ne forme rrumbullake. Veprojme njesoj derisa eshte mbushur tepsia.
Temperatura e furres duhet te jete 225 °C kur e vendosim burekun.
TIP: Bureku mund te behet edhe me djath, spanaq apo kungull.
TIP: Para se ta fusni burekun ne shporet do ishte ide e mire ta preni ne 8 copa ne form trekendshi.
Servimi:
Servohet me sallate shqiptare tradicionale qe permban vetem qepe, domate, vaj, uthull dhe kripe (eventualisht mund ti shtoni laker) ose me perime ne turshi. Servohet edhe me kos.
Mishi fergohet ne tigan. Nderkohe grrihen qepet dhe sapo mishi merr ngjyren e duhur ia shtojme qepet. Perfundimisht ia shtojme mishit ca kripe dhe vegete sipas deshires. (Nese keni deshire mund ti shtoni mishit edhe biber te zi ose te kuq – lirisht eksperimentoni).
![]() |
Pergatitja e Mishit |
Per ta bere brumin duhet nje ene e thelle. Enen e mbushim me 2 gota uje te vaket, 1 luge gjelle kripe dhe pak miell. Brumi perzihet me nje luge gjelle duke i shtuar ca miell here pas here. Kur brumi te kete marre masen e duhur dhe nuk te kapet me ne duar, e ndajme brumin ne 4-5 copa dhe e ngjeshim duke i dhene formen e sferes. Pastaj i mbulojme me palloma pak te lagura me uje, sa per mos tu terrur brumi.
Maza:
Pavllaku hedhet ne nje ene te thelle, i shtohet ca qumesht dhe vaj per ta teholluar. Duhet ta merr nje mase jo shume te holle por as shume te trashe. Thjesht, e mjaftueshme per te i lyer petet me te.
Perfundimi:
Nje tepsi ne forme rrumbullake lyhet me maze.
Copat i tehollojme duke i shtuar miell here pas here derisa behen pete. Pastaj i prejme petet ne mes dhe i lyjme me maze. Ne anen e rrumbullaket te petes e vendosim mishin. E mbeshtjellim mishin me pete dhe e vendosim ne tepsi ne forme rrumbullake. Veprojme njesoj derisa eshte mbushur tepsia.
Pjesë nga përfundimi i pergatitjes
|
TIP: Bureku mund te behet edhe me djath, spanaq apo kungull.
TIP: Para se ta fusni burekun ne shporet do ishte ide e mire ta preni ne 8 copa ne form trekendshi.
Servimi:
Servohet me sallate shqiptare tradicionale qe permban vetem qepe, domate, vaj, uthull dhe kripe (eventualisht mund ti shtoni laker) ose me perime ne turshi. Servohet edhe me kos.
No comments:
Post a Comment