Wednesday, October 22, 2014

Torta me e mire me molla qe keni ngrene ndonjehere


Perberesit
3 gota miell
1 luge çaji sode
2 luge kanelle
½ luge çaji arremyshk
½ luge çaji kripe
½ gote leng permiesh
½ gote sheqer pluhur
½ filxhan sheqer kafe
3 veze
2 filxhane vanille
3 molle te medha, te prere ne pjese te medha

Pergatitja:

E ngrohni furren paraprakisht ne 325 grade. Ne nje ene te madhe i beni se bashku miellin, soden e bukes, kanellen, arremyshkun dhe kripen. Perzini dy here dhe pastaj lerini anash.

Ne nje ene tjeter me mikser, kombinoni vajin e perimeve me dy sheqernat dhe perzijeni mire e mire.
Shtoni vezet ne te njejten kohe dhe vazhdoni duke i perzier. 

Me dore, hidhni mollet dhe arrat dhe perzijeni gjithashtu ne menyre te barabarte.Pastaj merreni brumin dhe bejeni ne forme rrathi. 

Futeni ne furre per tu pjekur rreth 1 ore e 15 minuta ose derisa ta shihni torten se eshte fryer mjafte.
Hiqeni torten nga furra dhe lereni te ftohet per 20 minuta.

Perderisa ajo ftohet ju pergatiteni nje tigan dhe pastaj pas ftohjes vendoseni ne tigan dhe bejeni gati per servirje.

Lereni te ftohet mire para se ta hani.

No comments:

Post a Comment