Mantia me mish - Receta
|
Perberesit:
- 2 Qepe
- Kripe
- ½ luge gjelle biber te kuq
- 600-700 g mish viçi
- Uje
- Vegete
- (Perafersisht) 1 kg Miell
- Vaj
- 250 g pavllak
- Qumesht
Pergatitja:
Mishi:
Mishi zihet ne temperature mesatare duke i shtuar pak kripe. Pasi qe eshte zier mishi (peraferisht 1 ore) prehet ne copa shume te vogla.
Qepet i grijme dhe i vendosim ne nje tigan per tu ferguar me vaj. Pasi qepet marrin ngjyren e duhur, e hedhim mishin ne tigan duke i shtuar pak vegete dhe ½ luge gjelle biber te kuq (paprika).
Brumi:
Per ta bere brumin duhet nje ene te thelle. Enen e mbushim me 2 gota uje te voket, 1 luge gjelle kripe dhe pak miell. Brumi perzihet me nje luge gjelle duke i shtuar ca miell here pas here. Kur brumi te kete marre masen e duhur dhe nuk te kapet me ne duar, e ndajme brumin ne 6 copa dhe e ngjeshim duke i dhene formen e sferes. Pastaj i mbulojme me palloma pak te lagura me uje, sa per mos tu terrur brumi.
Maza:
Pavllaku hedhet ne nje ene te thelle, i shtohet ca qumesht dhe vaj per ta teholluar. Duhet ta merr nje mase jo shume te holle por as shume te trashe. Thjesht, e mjaftueshme per te i lyer petet me te.
Perfundimi:
Nje tepsi ne forme rrumbullake lyhet me maze.
Copat i tehollojme duke i shtuar miell here pas here derisa behen pete. Pastaj i prejme ne forma katrore, i lyejme me maze dhe ua vendosim mishin ne mes. E mbeshtjellim mishin me pete dhe e vendosim ne tepsi. Veprojme njesoj derisa eshte mbushur tepsia.
Temperatura e furres duhet te jete 200 °C (sakte) kur i vendosim mantiat ne shporet.
TIP: Mantiat mund ti beni dhe me djath, spinaq apo bashke (djath e spinaq) te perziera.
Servimi: Servohet me sallate shqiptare tradicionale qe permban vetem qepe, domate, vaj, uthull dhe kripe (eventualisht mund ti shtoni laker). Servohet edhe me kos.
Ju befte mire.
Mishi zihet ne temperature mesatare duke i shtuar pak kripe. Pasi qe eshte zier mishi (peraferisht 1 ore) prehet ne copa shume te vogla.
Qepet i grijme dhe i vendosim ne nje tigan per tu ferguar me vaj. Pasi qepet marrin ngjyren e duhur, e hedhim mishin ne tigan duke i shtuar pak vegete dhe ½ luge gjelle biber te kuq (paprika).
Brumi:
Per ta bere brumin duhet nje ene te thelle. Enen e mbushim me 2 gota uje te voket, 1 luge gjelle kripe dhe pak miell. Brumi perzihet me nje luge gjelle duke i shtuar ca miell here pas here. Kur brumi te kete marre masen e duhur dhe nuk te kapet me ne duar, e ndajme brumin ne 6 copa dhe e ngjeshim duke i dhene formen e sferes. Pastaj i mbulojme me palloma pak te lagura me uje, sa per mos tu terrur brumi.
Maza:
Pavllaku hedhet ne nje ene te thelle, i shtohet ca qumesht dhe vaj per ta teholluar. Duhet ta merr nje mase jo shume te holle por as shume te trashe. Thjesht, e mjaftueshme per te i lyer petet me te.
Perfundimi:
Nje tepsi ne forme rrumbullake lyhet me maze.
Copat i tehollojme duke i shtuar miell here pas here derisa behen pete. Pastaj i prejme ne forma katrore, i lyejme me maze dhe ua vendosim mishin ne mes. E mbeshtjellim mishin me pete dhe e vendosim ne tepsi. Veprojme njesoj derisa eshte mbushur tepsia.
Temperatura e furres duhet te jete 200 °C (sakte) kur i vendosim mantiat ne shporet.
TIP: Mantiat mund ti beni dhe me djath, spinaq apo bashke (djath e spinaq) te perziera.
Servimi: Servohet me sallate shqiptare tradicionale qe permban vetem qepe, domate, vaj, uthull dhe kripe (eventualisht mund ti shtoni laker). Servohet edhe me kos.
Ju befte mire.
No comments:
Post a Comment