Receta per Shpageta
|
Perberesit:
- 1 konzerve lenge domatesh me copeza te domates
- 1/2 konzerve koncentrat domatesh
- 1 kavanoz sos te gatshem te shpagetave ose ndonje lloje sos tjeter te gatshem
- 500g mish vici te bluar
- 2 speca babure (1 te kuqe dhe 1 te gjelbert)
- 2 karrota
- 4 thelba te hudhres
- 1 qepe
- Brokoli
- ½ luge gjelle sheqer
- 1 gote vere te bardhe
- 500g shpageta
- Vaj
- Timian (trumze)
- Uje
- Basilikum
- Kripe
- Origano
- Kackavall
Pregatitja:
Shpagetat i thejme dhe i hedhim ne nje ene te thelle te mbushur me uje te vluar. Shpagetave ua shtojme ½ luge gjelle kripe dhe 1 luge gjelle vaj.
Mishi fergohet ne nje tigan me vaj. Pasi qe ka marrur mishi ngjyren e duhur e largojme nga tigani per te ia hekur gjithe yndyren.
Nderkohe i prejme specat, karrotat, hudhrat, qepen dhe brokolin. Te gjitha i hedhim ne nje tigan dhe i fergojme ne vaj. Pastaj i shtojme 1 konzerve lenge domatesh dhe ½ konzerve koncentrat domatesh. Shtojme 1 gote vere, ½ luge gjelle sheqer, kripe, trumze dhe basilikum. Perfundimisht, hedhim mishin dhe nje grusht kackavall te grire. Sosin e perziejme mire.
Servimi:
Shpagetat servohen me kackavall mbi, nje got vere te kuqe dhe ndonje sallate sipas deshires.
Ju befte mire.
Mishi fergohet ne nje tigan me vaj. Pasi qe ka marrur mishi ngjyren e duhur e largojme nga tigani per te ia hekur gjithe yndyren.
Nderkohe i prejme specat, karrotat, hudhrat, qepen dhe brokolin. Te gjitha i hedhim ne nje tigan dhe i fergojme ne vaj. Pastaj i shtojme 1 konzerve lenge domatesh dhe ½ konzerve koncentrat domatesh. Shtojme 1 gote vere, ½ luge gjelle sheqer, kripe, trumze dhe basilikum. Perfundimisht, hedhim mishin dhe nje grusht kackavall te grire. Sosin e perziejme mire.
Servimi:
Shpagetat servohen me kackavall mbi, nje got vere te kuqe dhe ndonje sallate sipas deshires.
Ju befte mire.
No comments:
Post a Comment